baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Прогресивні лінзи – підбір

post

Підбір прогресивних лінз складається з підбору рецепта і правильного вибору дизайну лінзи.

Щоб підібрати прогресивні окуляри, потрібно якісно перевірити зір в кабінеті офтальмолога-оптометриста, з використанням спеціального обладнання та проведенням всіх необхідних тестів. Ці тести включають:

  • перевірку зору для далі,
  • визначення «плюсового» додатку для близької відстані,
  • вивчення конвергенції та бінокулярного зору.

Бувають ситуації, при яких підбір прогресивних лінз небажаний, так як при певних станах очей домогтися комфортного зору в них буває неможливо.

Крім виписки рецепта, лікар з'ясовує, з якими зоровими навантаженнями ви частіше зустрічаєтеся протягом дня, чи плануєте водити в цих окулярах машину, як довго працюєте кожен день за монітором комп'ютера. Вся ця інформація допомагає зорієнтуватися у виборі дизайну прогресивної лінзи, тобто в тому, як будуть розташовуватися і співвідноситися один з одним оптичні зони для для читання для дальньої і середньої відстаней.

Складність дизайну лінзи безпосередньо пов'язана з її ціною. Бюджетна стандартна прогресивна лінза не дозволяє вибрати розміри або розширити ту чи іншу зону. Це просто окуляри для динамічного перемикання зору з близьких об'єктів на далекі. Дорожчі напівіндивідуальні та індивідуальні лінзи різних виробників вже допомагають комфортно водити машину, або повноцінно працювати за комп'ютером, при цьому не прив'язуючись до певної посадки оправи на обличчі.

Правильно обраний дизайн лінзи також впливає на швидкість адаптації (звикання) до нових окулярів. Якщо при стандартному «прогресиві» він, як правило, становить один-два тижні, з індивідуальними лінзами звикання і зручність в користуванні окулярами приходять дуже швидко.

Добре підібрана оправа для прогресивних лінз не повинна бути вузькою, матеріал повинен бути легким, а посадка на обличчі – правильною і зручною. Для правильної розмітки лінзи робиться фото клієнта в обраній оправі з розмічальною рамкою, в двох проекціях на I-Terminal від Carl ZEISS.

Так само в обраній оправі проводяться додаткові тести (наприклад – «тест з дзеркалом») для визначення розташування зони для читання і розрахунку довжини коридору прогресії.

Досвідчена команда, що складається з лікаря, консультанта-оптика і майстра допоможе зробити Ваш підбір прогресивних очок максимально правильним і результативним. Запишіться вже зараз на підбір прогресивних лінз в будь-який з салонів «Дом оптики», щоб дізнатися, які «прогресиви» підійдуть саме вам.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені