baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Прогресивні лінзи при далекозорості

post

Прогресивні лінзи при далекозорості – це найоптимальніший варіант окулярів для всіх, хто старше 45 років.

Далекозорість слабкого ступеня може ніяк не проявляти себе до середнього віку, тому що тонус м'язів і робота акомодації при цьому порушенні рефракції достатні, і зір вдалину довго може залишатися 100% і вище. При далекозорості середнього і високого ступеня люди найчастіше вже користуються окулярами в молодому віці.

Однак з настанням пресбіопії (в середньому в 45 років, коли відбувається віддалення найближчої точки ясного зору), механізм якої пов'язаний з віковим ущільненням кришталика, – акомодація слабшає, і поряд з погіршенням зору поблизу, при прихованій далекозорості відбувається зниження зору вдалину.

У такій ситуації часто виписують окремо окуляри «для далі» і «для читання», з урахуванням «вікового додатку» для близької відстані.

Позбутися від чергування окулярів якраз і дозволяють прогресивні лінзи, дизайн яких поєднує в одній оправі зону для далі, коридор прогресії (зона для середньої відстані) і зону для читання. Крім наявності середньої оптичної зони, яка дозволяє працювати за комп'ютером, прогресивні лінзи підтримують плавний перехід погляду з близького об'єкта на дальній, що неможливо при використанні різних окулярів. Такий механізм зору перешкоджає стрибкам в прогресуванні далекозорості, так як очні м'язи працюють в більш правильному, збалансованому режимі.

Прогресивні лінзи при далекозорості можна підібрати з урахуванням основних зорових потреб їх носія, тоді, наприклад, для водія буде розширена зона для дальньої відстані, а для людини, яка багато годин проводить за монітором – середня зона. Але ці опції доступні під замовлення для індивідуальної прогресивної лінзи, яка значно перевершує за ціною стандартну. Стандартний же, фінансово більш доступний «прогресив» –універсальна лінза для «життя», дозволяє комфортно переводити погляд з близької відстані на дальню в одних окулярах, без переваг для якогось певного виду діяльності.

Прогресивні лінзи можна замовити в фотохромному варіанті, тоді вони будуть затемнюватися на вулиці і захищати очі від ультрафіолету. Сучасні прогресивні лінзи можна доповнити покриттям для роботи за комп'ютером – BlueProtect, яке блокує короткохвильове синє випромінювання від сучасних LED-моніторів.

Таким чином, при далекозорості можливі різні варіанти дизайну прогресивних лінз, які подарують вам зовсім іншу якість зору, і краще життя. Приходьте на консультацію по прогресивним лінзам в будь-який салон «Дом оптики». Запишіться до лікаря-офтальмолога онлайн на нашому сайті прямо зараз.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені