baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Прогресивні лінзи виробники

post

Правильна корекція зору – запорука гарного самопочуття і продуктивної роботи в окулярах. Коли окуляри підібрані правильно і використовуються за призначенням – погіршення зору, яке відбувається з віком, стає не таким стрімким. Багато пацієнтів, які наділи окуляри після 40 років для близької відстані, скаржаться на те, що окуляри доводиться міняти на більш «сильні» практично щороку. Одна з причин – окуляри використовуються неправильно. Коли відбуваються вікові зміни, дивитися в одних окулярах на будь-якій відстані стає неможливим. Окуляри для дальньої відстані стають «слабкими» для близької, а в окулярах для близі погано видно вдалину. Але особливо наполегливі намагаються в окулярах для читання дивитися на монітор комп'ютера і навіть в даль, тим самим штучно нарощуючи свій «плюс» на близьку відстань, що призводить до частого збільшення сили окуляр. Для кожної відстані повинна бути своя сила оптичних лінз, своя діоптрія. Щоб не мати кілька пар окулярів для різних відстаней, були винайдені прогресивні лінзи.

Попередниками прогресивних лінз були окуляри з біфокальними лінзами. Біфокали мають зовні помітні розділи зон далі і близі, які виглядають неестетично і багатьох бентежать тим, що натякають на вік. Але головний недолік біфокальних лінз – це відсутність зони для середньої відстані, зони, в яку чітко видно екран комп'ютера і співрозмовника. Прогресивні лінзи не мають зовнішніх поділів і в них чітко видно на всіх відстанях.

Перший патент на виробництво прогресивних лінз був виданий в 1956 році. З цього моменту прогресивні лінзи удосконалилися і змінювалися багато разів. Все для того, щоб зараз ми отримали продукт, який став незамінним для комфортного життя носіїв окулярів.

Виробництвом прогресивних лінз займаються багато виробників по всьому світу.

Найвідоміші в Україні виробники прогресивних лінз:

  • Carl ZEISS – німецькі лінзи
  • Hoya – японські лінзи
  • Rodenstock – німецькі лінзи
  • Essilor – французькі лінзи

Це бренди зі світовим ім'ям, які мають не один завод з виготовлення оптичних лінз. В Україні також є виробники прогресивних лінз – компанії Optical Designі Lenti-Pro.

Кожен з виробників трудиться над тим, щоб зробити свій продукт кращим. Сотні, а іноді і тисячі людей працюють над удосконаленням дизайну прогресивних лінз. Щороку з'являються новинки, які роблять життя носіїв окулярів ще комфортніше. У кожної з компаній є свої топові продукти і переваги, але для себе ми зробили вибір:

Фаворити «Дом оптики» – це ZEISS серед світових виробників і Lenti-Pro серед українського виробництва.

Детально про німецькі лінзи від Carl ZEISS читайте в статті «Німецькі прогресивні лінзи». У ній ми розповідаємо, чому більше 10 років працюємо саме з цим виробником. Стаття на нашому сайті знаходиться в розділі Інформація – Про оптичні лінзи.

З продукцією компанії Lenti-Pro «Дом оптики» працює порівняно недавно, але вона вже встигла заслужити нашу довіру. Лабораторія Lenti-Pro має новітнє обладнання, яке дозволяє виготовляти сучасні прогресивні лінзи високої якості у відносно короткі терміни.

Зробити правильний вибір серед виробників прогресивних лінз допоможуть консультанти і лікарі-офтальмологи салонів «Дом оптики». Вибір лінзи залежить від рецепту, способу життя і переваг в носінні окулярів.

Але перед тим як йти в «Дом оптики» для замовлення лінз, необхідно знати:

  • Підбір і замовлення прогресивних лінз займає час. Перед походом в оптику необхідно мати в запасі годину-півтори вільного часу, а іноді навіть і більше. Спочатку рецепт підбирає лікар-офтальмолог: виконує необхідні тести з підбору прогресивних лінз і задає питання, щоб порадити необхідний дизайн лінз. Далі потрібен час, щоб консультант вибрав відповідну оправу і порадив підходящу лінзу відповідно до ваших побажань і фінансових можливостей. Щоб зняти необхідні параметри для виготовлення прогресивних лінз, вас в оправі сфотографують на спеціальному приладі – IT терміналі від ZEISS, який розташований практично в кожному салоні «Дом оптики». Далі проведуть необхідні тести, щоб більш точно встановити лінзу в оправу. Тільки після всього цього оформлять замовлення на виготовлення лінз, який буде готовий протягом місяця, якщо це ZEISS, або два тижні, якщо це Lenti-Pro.
  • У прогресивних лінз є період адаптації. Не варто панікувати, якщо ви наділи готові окуляри з прогресивними лінзами і вам незвично. Мозку необхідно перебудуватись і зрозуміти, як тепер потрібно переміщати погляд по лінзі. У цьому немає нічого складного, але час для адаптації до нових окуляр потрібен: комусь день-два, комусь місяць. Також це буде залежати від дизайну лінзи: чим краще дизайн, тим швидше адаптація.
  • Необхідно розуміти, що прогресивні лінзи – це окуляри для постійного носіння. Якщо ви не плануєте «жити» в окулярах, а надягати їх періодично: читати і працювати за комп'ютером, то краще вибрати офісний варіант лінз, про який детально розкажуть в будь-якому салоні «Дом оптики».
  • Існують прогресивні лінзи різних дизайнів, для різних галузей життя і з різними покриттями. Прогресивні лінзи відрізняються за дизайном: індивідуальні, напівіндивідуальні і стандартні лінзи. Також вони можуть бути з урахуванням вашого способу життя: для водіння, тривалої роботи за комп'ютером або з урахуванням того, що ви носите контактні лінзи. Недооціненим буває вибір покриття для прогресивних лінз. Багато хто не приділяють йому багато уваги або хочуть заощадити – даремно. Саме якісне покриття для прогресивних лінз продовжить термін їх служби, зробить зображення більш чітким або забезпечить захист від випромінювання комп'ютера. А якщо вибрати фотохромне покриття, яке затемнюється під впливом ультрафіолету, то вийдуть ще й сонцезахисні.
  • Для прогресивних лінз краще вибрати оправу з рухомими носоупорами. Буває, що при примірці готових окуляр, необхідно скорегувати посадку окуляр по вертикалі щодо особи. Це для того, щоб краще потрапляти в зони прогресивних лінз. Якщо оправа буде без рухомих носоупорів, виправити посадку окулярів – проблематично.

У мережі «Дом оптики» велике значення надають якості окулярів і комфорту при їх носінні. Наші співробітники постійно вдосконалюють свої знання і відвідують семінари від різних виробників прогресивних лінз. Без зайвої скромності скажемо – у нас є достатньо знань і досвіду для того, щоб вибрати відповідні вам прогресивні лінзи. Замовити прогресивні лінзи можна в будь-якому салоні «Дом оптики» в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах. Чекаємо вас!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені