baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Прогресивні лінзи з широким коридором прогресії

post

Як відомо, в структурі прогресивної лінзи виділяють оптичну «зону для далі», - через яку при погляді прямо носій окулярів дивиться на дальню відстань з відповідною рефракцією, оптичну «зону для читання», – через яку при погляді вниз зручно читати з відповідним додатком для близької відстані, і – «коридор прогресії» – перехідна більш вузька зона, в якій поступово наростає плюсовий додаток при перекладі погляду з дальньої на близьку відстань. Якраз через цю, середню зону, зручно дивитися на середні дистанції – монітор комп'ютера, співрозмовника, прилавки магазинів і т. д.

Чим ширше ця перехідна зона (або коридор прогресії), тим, відповідно, ширше поле зору для середніх відстаней і комфортніше пов'язана з ними зорова діяльність. Наприклад, в стандартних «прогресивах» з вузьким коридором, при роботі за монітором комп'ютера доводиться часто рухати головою вправо-вліво, щоб охопити весь огляд. У напівіндивідуальних і індивідуальних прогресивних лінзах більш складного дизайну можна замовити розширення середньої зони, якщо робота на середніх відстанях займає кілька годин в день.

Однак розширення коридору прогресії, як правило, відбувається за рахунок звуження інших оптично корисних зон – для дальньої або для близької відстані.

Тому, максимальне розширення коридору прогресії можна отримати в так званому «офісному» прогресиві, максимальна глибина зору в якому до 3 м, тобто оптична зона для далі як така відсутня. Офісний прогресив – ідеальна лінза для тих, хто не користується корекцією для дальньої відстані постійно, але довго працює з паперами, комп'ютером, співрозмовниками –тобто в офісному просторі. На відміну від звичайних окулярів для читання, глибина зору в яких обмежується 40-50 сантиметрами, в офісній лінзі можна на вибір замовити дизайн з глибиною зору до 1.5 метрів або до 3 метрів. Вони забезпечують плавний перехід погляду і фокусування з близького об'єкта на помірно віддалений, підтримуючи фізіологію ока і сприяючи збереженню лишившихся резервів акомодації. Тобто, прогресування вікової далекозорості сповільнюється при використанні для роботи окулярів з офісними лінзами.

Стандартні німецькі офісні лінзи фірми Carl ZEISS можна замовити за ціною від 100 євро за одиницю, напівіндивідуальні (при складному рецепті) – від 145 євро за одиницю, індивідуальні (при складному рецепті і без обмеження по вибору і посадці оправи) – від 193 євро за лінзу.

Офісні лінзи фірми Synchrony (by Carl ZEISS) можна замовити за ціною від 60 євро за лінзу.

Який коридор прогресії і дизайн прогресивних лінз підійде саме вам виходячи з рецепта і стилю життя, допоможуть визначити співробітники салонів «Дом оптики» Запишіться на підбір прогресивних лінз на нашому сайті прямо зараз.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені