baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Прогресивні лінзи: за і проти

post

Оскільки прогресивні лінзи є найбільш недешевим і складним оптичним продуктом, варто добре зважити всі «за» і «проти» перед їх покупкою.

Аргументом «проти», спочатку, може здатися ціна лінзи, в рази перевершує вартість монофокальних (для однієї відстані) лінз. Однак, оцінивши перспективу покупки декількох оправ і пар лінз - для дали, для читання і для комп'ютера - можна переконатися, що різниця в ціні буде не настільки відчутна.

Другим аргументом «проти» для деяких клієнтів є необхідність «звикання», тобто адаптації до нового стереотипу зору в мультифокальних окулярах. Звичайно, це багато в чому залежить від складності рецепта (особливостей зору) кожної конкретної людини, а також від виду (дизайну) кожної прогресивної лінзи. Для деяких цей період займає до двох тижнів з супутнім легким дискомфортом, а у інших відсутня зовсім. Тут багато в чому вирішальним фактором є і мотивація клієнта, його готовність до компромісу, правильність рецепта, відповідність дизайну лінзи нашим зоровим потребам і очікуванням. Так як прогресивні окуляри – це «окуляри для життя», що дають можливість легко і динамічно перефокусуватися з близької на дальню відстань, вести активний спосіб життя, справлятися швидко з різними зоровими завданнями. Але якщо потрібно довго працювати з документами і монітором, може здатися, що середня зона в прогресивах замала, і для цієї діяльності більше підійде «офісний прогресив», акцентований на близьких і середніх відстанях і виключає дальню відстань. І навпаки, якщо більшу частину дня людина проводить за кермом – йому підійде водійський прогресив з розширеною зоною для далі, і робота за комп'ютером в таких окулярах буде менш комфортна.

Добре, що різноманіття прогресивних лінз за ціною і дизайном дозволяє «мінуси» перетворити в «плюси», звичайно якщо уважно враховані всі нюанси по потребам даного клієнта, його зору, і запропонована оптимальна за якістю лінза.

Прогресивні лінзи можуть бути так само фотохромними, вони затемнюються на вулиці під дією ультрафіолету і захищають очі від його шкідливого впливу. Останнім часом все більшої актуальності набуває додаткове покриття для лінз, в тому числі прогресивних, для роботи з цифровими моніторами (телефон, планшет, комп'ютер). Це покриття блокує короткохвильове синє випромінювання, запобігає його дію на око, і робить контрастність і яскравість екрану оптимальною для тривалої і комфортної роботи.

Щоб розвіяти всі сумніви щодо того, а чи варто вам замовляти окуляри з прогресивними лінзами, рекомендуємо прийти на консультацію в салони «Дом оптики». Разом з командою фахівців ви розберетеся в цьому питанні в індивідуальному порядку. Але вже заздалегідь ми можемо припустити, що все-таки варто, так як в більшості випадків, окуляри з прогресивними лінзами здатні подарувати неперевершений комфорт для ваших очей і зовсім іншу якість зору і життя. Крім того, замість декількох пар очок у вас будуть всього одні. Заради цих компонентів будь-які інші фактори, що викликають сумніви, як правило, відходить на другий план.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені