baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Розмитість в очах

post

Розпливчастий зір завдає дискомфорту і не дає повноцінно насолоджуватися життям. Проблема із зором може стати причиною інших неприємних відчуттів: головного болю, втоми та нечіткості очей, безсоння та поганого самопочуття. Тому при появі розмитої картинки навколо необхідно розуміти фактори, що провокують її появу.

Що таке поганий зір

Поганий зір — це нездатність бачити чітко предмети, розташовані на різних відстанях. Причин розмитого зображення буває безліч. Наприклад, патології очей: міопія, гіперметропія, астигматизм, амбліопія та інші. Причиною нечіткості також можуть бути сильне зорове навантаження або перевтома. Тоді розмитість у втомленних очах пройде після відпочинку.

Як виправити поганий зір

Щоб виправити нечіткий зір, треба розуміти, що стало його причиною. При короткозорості та далекозорості без засобів корекції не обійтися.

Нечіткий зір при короткозорості можна виправити мінусовими окулярами або контактними лінзами. При цій проблемі складно сфокусуватися на об'єктах далеко, зображення починає плавати. Через неправильну форму очного яблука або кривину кришталика промені світла, відбиті від предметів, не фокусуються на сітківці. Вони збираються перед нею. Мінусова оптика послаблює "сильне" око і з'являється чіткість.

Нечіткий зір при далекозорості виникає навпаки — через "слабке" ока. Розмитість з'являється поблизу. Її виправляють плюсові окуляри. Вони допомагають досягти чіткості, фокусуючи зображення на сітківці, а не за нею.

Нечіткий зір поблизу також виникає з віком. Ця проблема з'явиться абсолютно у всіх. Зорові м'язи та інші системи слабшають, фокусуватися їм дедалі складніше. Ігнорувати це не варто. Найкраще лікування пресбіопії — вікових змін — це підібрати чоловічі окуляри або жіночі окуляри та насолоджуватися різкістю.

Спазм акомодації

razmytost-v-glazah4

Частою причиною нечіткості може бути спазм. Це втома циліарного м'яза очей після тривалої роботи на близькій відстані. При цьому зображення починає розмиватись на всіх, особливо далеких відстанях.

При цій проблемі складається враження, що зір починає падати та плисти. Гострота знижується та з'являються симптоми перевтоми. Цей діагноз ставиться практично всім дорослим та підліткам, які багато часу проводять за моніторами комп'ютерів та смартфонів. Щоб не довелося проходити лікування наслідків, краще їх запобігти:

  • Працюйте з гаджетами при хорошому освітленні. Краще, щоб було верхнє світло чи хоча б настільна лампа. Не проводьте багато часу за яскравими екранами у темряві.
  • Робіть перерви мінімум раз на годину або відразу, як з'являється каламутність в оці. Переводьте погляд максимально далеко, дивіться у вікно, а краще прогуляйтеся на свіжому повітрі.
  • Виконуйте вправи для зняття втоми та нечіткості, робіть тренування м'язів очей. Закрийте праве око, лівим дивіться 10-15 секунд на крапку близько, потім пів хвилини або хвилину далеко. Потім іншим оком те саме.

Для підтримки та розвантаження акомодації є спеціальні оптичні лінзи для окулярів. Вони ідеальні для молодих людей, студентів та офісних працівників. Їх дизайн усуває нечіткість і робить зір комфортним.

Нечіткий зір при захворюваннях

  • Катаракта

Помутніння кришталика. Часта скарга при цій хворобі, це каламутність в очах, поява пелени чи сітки. Іноді одне око бачить розпливчасто, а буває що обидва.

Це погіршення швидко прогресує. Воно не виправляється окулярами, а потребує лікування. У складних випадках чіткість зору може пропадати досить швидко. Іноді катаракту видно зовні. При ній чорні зіниці набувають сірого або білого кольору.

На жаль, це захворювання зустрічається досить часто. Особливо у людей похилого віку. Нечіткість зору вони списують на вік і втрачають момент. Тому за перших ознак розпливчастого зображення звертайтеся до поліклініки. Адже катаракта чудово піддається лікуванню шляхом операції.

  • Глаукома

Нечіткий зір з'являється також при цій неприємності. Вона проявляється як каламутність в оці одному чи двох. При глаукомі може бути безліч симптомів, але поширений з них — високий внутрішньоочний тиск особливо вранці.

Пацієнти бачать райдужні кола або затуманювання довкола точкових джерел світла. Своєчасне лікування недуги дає добрі результати. Затягування візиту до лікаря призводить до сумних наслідків, аж до непоправної сліпоти.

Нечіткий зір у дітей

Амбліопія – це часте порушення у дітей. Його ще називають синдром лінивого ока. Анатомічно орган здоровий, але функціонально він працює не на сто відсотків. У більшості випадків це проблеми зі сприйняттям. З тим, що мозок бачить картинку по-іншому.

Факторів іншого зорового сприйняття кілька. Найчастіше це порушення рефракції. Дитина бачить погано та не отримує належної уваги: не носить дитячі окуляри або не проходить апаратне лікування.

Це порушення у переважній кількості випадків виявляється у ранньому віці. Але буває, що розмитий зір в одному оці виявляється вже у старші роки. Діти самостійно практично не скаржаться на проблеми. Про те, що зір сів батьки дізнаються вже в офтальмолога. Тому важливо його відвідувати бодай раз на рік.

Потрібно періодично цікавитися у дитини чи не став зір розпливатися, стежити за тим, як він тримає книгу і чи не сильно опускає голову. Звичайно, необхідно контролювати час, проведений за телефоном або приставкою. Найчастіше саме через довгий час з'являються складності.

Куди звертатися за нечіткого зору

З появою нечіткості потрібно вжити швидких заходів — записатися на прийомом до офтальмолога. Не варто відкладати на потім, оскільки винуватцями може бути багато факторів. Все залежить від способу життя, спадковості, віку та хвороб, на перший погляд не пов'язаних із порушеннями. Нечітка картинка довкола – перший сигнал, щоб зрозуміти, що з організмом щось не так.

При носінні медичних окулярів та появі погіршень також потрібно записатися до офтальмолога. Використання неправильної корекції — шкідливо та негативно впливає на зір.

У «Дім оптики» обладнано спеціальні діагностичні кабінети. Перевірка проводиться на високоточному обладнанні. Для корекції підбирають лише сучасні методи як для дорослих, так й малюків.

Наша мережа працює понад 20 років. Співробітники мають високий рівень професіоналізму, відповідально підходять до роботи. Всі товари з сертифікатами та гарантією рік і більше. Працюють майстерні з виготовлення окулярів будь-якої складності.

Записатися на прийом можна заповнивши онлайн-форму на сайті. Постійно представлені вигідні акції, є пропозиції зі знижками. Подбайте про себе та своїх близьких.

Чекаємо вас!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Розпливчастий зір завдає дискомфорту і не дає повноцінно насолоджуватися життям. Проблема із зором може стати причиною інших неприємних відчуттів: головного болю, втоми та нечіткості очей, безсоння та...

Читати докладніше

Чіткий зір — незамінна складова повноцінного життя. Без нього проблематично орієнтуватися у просторі, керувати автомобілем, отримувати нову інформацію та насолоджуватися красою навколо. Втрата г...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені