baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Змішаний астигматизм

post

Змішаний астигматизм — це порушення рефракції, найчастіше вроджене. Цей вид патології поєднує в собі й далекозорість, й короткозорість. Тому людина погано бачить об'єкти, розташовані далеко і поблизу.

Це порушення зору потребує обов'язкової діагностики та корекції окулярами або контактними лінзами. За її відсутності, особливо в дитячому віці, у дитини може розвиватися амбліопія — синдром ледачого ока, який важко піддається відновленню в дорослих.

Також існує лазерна корекція зору за змішаного астигматизму, але про неї в статті не йтиметься. У мережі «Дім оптики» представлені тільки безопераційні та повністю безпечні способи коригування.

Що таке змішаний астигматизм

Для того, щоб побачити будь-яке зображення, через око має пройти потік світла. Промені заломлюються всіма середовищами зорової системи й в нормі фокусуються на сітківці. При змішаному астигматизмі цього не відбувається.

При цьому порушенні одна частина променів збирається перед сітківкою, а інша — за нею. На очному дні не формується чітка картинка, тільки розмиті контури. Буває змішаний астигматизм обох очей або одного. Друге око може бачити добре або мати інший вид астигматизму.

Зустрічається таке поняття, як змішаний міопічний астигматизм. Це не зовсім правильне визначення, оскільки він може бути або просто міопічним, де обидва промені заломлюються перед сітківкою. Або змішаним, де є і міопічний, і гіперметропічний.

Что такое смешанный астигматизм

Симптоми та причини

Найчастіше під час діагностики лікарю озвучуються такі скарги:

  • Предмети мають розмиті або викривлені контури
  • Важко визначити розміри об'єктів і відстань до них
  • Очі швидко втомлюються від зорової роботи
  • Навколо джерела світла виникає двоїння
  • Наприкінці дня з'являються головні болі

Причиною найчастіше є спадковість. У переважній більшості випадків астигматизм був у батьків або в родичів. Також винуватцем можуть бути травми, захворювання рогівки, розвиток хвороб або хірургічні втручання.

Змішаний астигматизм у дітей

Про те, що є змішаний астигматизм у дитини, батьки можуть дізнатися вже в кабінеті лікаря. Діти рідко помічають, що в них погіршений зір, особливо, якщо бачать так від народження. Тому необхідно звертати увагу на такі симптоми: став близько підносити до обличчя книжки або ґаджети, а під час погляду вдалечінь почав мружитися. Також можна, наприклад, поговорити з учителем, можливо, дитина стала ближче підходити до дошки, щоб побачити символи.

Як лікувати змішаний астигматизм дитині

Необхідно провести комплексну діагностику. До 18 років її проводить дитячий лікар: розширює зіницю, робить комп'ютерну роздруківку на авторефрактометрі, проводить ручний підбір. Астигматизм не є захворюванням і не потребує медикаментозного лікування: краплі, таблетки, уколи.

За виписаним рецептом замовляються дитячі окуляри, контактні лінзи або нічні лінзи. У них потрібно ходити постійно, щоб формувати правильне зображення на сітківці й правильна картинка йшла в кору головного мозку.

Якщо до 10-12 років не вдягнути, наприклад, окуляри, головний мозок не навчиться правильно "дивитися", а нейрони не розвинуться. Також може почати розвиватися амбліопія, яку можна лікувати, але тільки в юному віці, використовуючи метод апаратного лікування.

Де в Україні пройти діагностику зору

За перших проявів погіршення чіткості зору або за будь-яких ступенів астигматизму, звертайтеся в «Дім оптики». Фахівці підберуть і виготовлять окуляри будь-якої складності з урахуванням способу життя. Зовні вони не відрізнятимуться від звичайних, а матимуть стильний дизайн, відповідно до побажань.

У деяких випадках перші окуляри або лінзи вимагають адаптації від кількох днів до тижнів. Це нормально, оскільки бачити доводиться по-новому. Ми гарантуємо правильність рецепта, а всі товари мають сертифікати якості та гарантію виробника.

У нас представлений повний спектр послуг з корекції зору під одним дахом. Діагностика проводиться на високоточних приладах, а фахівці знають сучасні методи та дизайни лінз. Усі лікарі мають медичну освіту та досвід. Записуйтеся на прийом заздалегідь онлайн на сайті.

Салони розташовані в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах. Чекаємо на вас усією родиною!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені