baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Вибираємо дитячі окуляри для зору

post

Вибрати дитячі окуляри для зору – непросте завдання. Оправа повинна бути не тільки зручною, а й подобатися дитині, інакше вона не захоче її носити. Також важливі оптичні лінзи, які вставляють в окуляри, тому що саме через них малюк буде бачити навколишній світ. Лінзам необхідно приділити особливу увагу.

Щоб правильно підібрати дитячі окуляри для зору необхідно обрати відповідну:

  • Оправу. Вона повинна бути легкою, гіпоалергенною, пластичною, зручною, і, звичайно, подобатися дитині. Окуляр оправи повинен бути досить великим, щоб повністю закривати око. Вигин завушника повинен бути чітко на вусі, щоб окуляри не сповзали вниз. Оправа не повинна тиснути на віски і перенісся. Краще, щоб в оптиці був майстер, який зможе оцінити правильність посадки на обличчі, замінивши її при необхідності.

  • Лінзи. Найважливіша складова при замовленні окулярів. Оптична лінза – те, на чому не варто економити, особливо при замовленні окулярів малечі.

У дитячі окуляри ставлять тільки пластикові лінзи, тому що вони травмобезпечні і легкі. Обов'язково з покриттями: зміцнюючим, щоб окуляри менше дряпалися і просвітлюючим, щоб було чіткіше видно. Якісне абразивостійке покриття – обов'язково, тому що якщо лінза подряпана, дитина бачить через окуляри не чітко і сенс правильної корекції втрачається. Також діти рідко говорять про те, що стало гірше видно, тому батьки повинні стежити за якістю лінз при носінні.

Дитячі лікарі-офтальмологи наполегливо рекомендують, щоб лінзи в дитячих окулярах були із захистом від ультрафіолету. Діти частіше ніж дорослі знаходяться на вулиці і їх очі більше схильні до УФ-випромінювання. Очні хвороби в дорослому віці можуть бути через недостатній захист в дитинстві. На сонці дитина повинна бути не тільки в головному уборі, а й в якісних окулярах: сонцезахисних або з корекцією зору.

Світовий лідер з виробництва оптичних лінз – компанія Carl ZEISS, практично всі свої лінзи виробляє зі 100% захистом від ультрафіолету, із захистом до 400 нм.

  • Футляр. Багато виробників дитячих оправ випускають свою продукцію вже з футляром і серветкою. Якщо купується оправа не укомплектована, то варто їх обрати при замовленні. Важливо відразу показати дитині як правильно доглядати за окулярами: складати окуляри в футляр і протирати спеціальною, чистою серветкою. Це не тільки дисциплінує малюка, але і збереже «життя» окуляр на довше.

Сподіваємося, що наші поради дали відповідь на питання – дитячі окуляри для зору, як підібрати? Звичайно, перше з чого варто починати – це перевірка зору дитині. Записатися на прийом до дитячого лікаря-офтальмолога можна на нашому сайті в розділі «Запис до лікаря».

Салони «Дом оптики» розташовані в центральних районах Києва, Харкова, Дніпра та Черкас. У кожному місті приймають дитячі лікарі-офтальмологи і працюють майстерні з виготовлення та ремонту окулярів. Запрошуємо вас і вашого малюка в гості! Приходьте!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені