baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чому потрібно перевіряти зір раз на рік?

post

Перевіряти зір необхідно раз на рік – таку пораду дають офтальмологи. Але не всі розуміють, навіщо це потрібно. Розбираймося.

🔸Діти

Діти — саме ті, хто насамперед має відвідувати офтальмолога щонайменше раз на рік. Вони рідко скаржаться, коли стали гірше бачити або зовсім не помічають цього, якщо погано бачили з народження. Тому зір дітей – відповідальність батьків.

Перший візит має бути найближчим часом після народження, потім у пів року, рік, три.

Особливої уваги потребує зір школярів. Під час навчання на очі йде сильне навантаження. Особливо, коли заняття та відпочинок проходять онлайн. Якщо батьки помітили, що дитина мружиться, часто моргає, низько нахиляє голову при читанні, скаржиться на втому і головний біль, то необхідно якомога раніше звернутися до офтальмолога.

Дітям до 18 років перевіряє зір лише дитячий офтальмолог, оскільки це потребує певних знань та навичок лікаря.

Дитячі очі тільки вчаться бачити, вони більш вразливі до навантажень та ультрафіолету. Але також саме у дитячому віці є всі шанси зберегти чи відновити зір. Головне – вчасно звернутися до офтальмолога.

🔸Дорослі

Найчастіше у дорослому віці люди звертаються до лікаря лише тоді, коли вже зовсім болить, а у випадку з очима — вже неможливо навести різкість. Не варто доводити ситуацію до краю. Щорічна перевірка допоможе вчасно запобігти захворюванню або успішно скоригувати падіння зору.

Пильну увагу зору повинні приділяти люди, у яких були травми голови чи очей; є захворювання, що впливають на зір; у родичів були хвороби очей; робота на близькій відстані або в стані стресу.

Люди після 40 років також мають відвідувати офтальмолога щороку. Саме в цьому віці відбуваються вікові зміни: кришталик та м'язи слабшають. Абсолютно у всіх у цьому віці починає погіршуватися зір поблизу та потребує корекції.

Не варто думати, що відмова від корекції зору, коли вона потрібна, допоможе зберегти зір. Коли видно нечітко, очі перебувають у постійній напрузі, а це ще більше погіршує зір.

🔸Люди похилого віку

З віком очі потребують багато уваги. Візити до офтальмолога мають бути регулярними, а корекція зору правильною.

У поважному віці важливо вчасно змінювати силу окулярів, щоб не відчувати напруження очей, а як наслідок – головний біль. Для цього потрібно звіряти актуальний зір з окулярами, які носять.

Значно зростає ризик появи катаракти, глаукоми чи інших захворювань очей. Тому, якщо вчасно виявити проблему, її буде легше вирішити.

Люди похилого віку не завжди знаходять час на візит до офтальмолога. Тому завдання близьких — подбати про них.

У мережі «Дім оптики» приймають кваліфіковані лікарі-офтальмологи. Перевірити зір можуть дорослі та діти з 5-6 років. Дитячі офтальмологи знають усі особливості обстеження маленьких пацієнтів, а офтальмологи для дорослих – найкращі та сучасні способи корекції.

Записатися на прийом можна заповнивши онлайн-форму нижче:


Після надсилання, наш менеджер передзвонить і підтвердить візит.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені