baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Косоокість: причини виникнення, симптоми

post

Косоокість – окорухове порушення, при якому один або обидва ока відхиляються при погляді прямо. В наслідок чого паралельні осі очей не збігаються і зображення на сітківці не зливаються в одне. Це може привести до двоїння, і щоб такого не відбувалося одне око вимикається із зорового процесу. Тому при відсутності корекції або лікування косоокості може виникнути амбліопія. Захворювання, при якому одне з очей повністю або частково перестає отримувати інформацію про те, що відбувається навколо, тобто перестає бачити.

Причини косоокості і симптоми

Основний симптом косоокості – це відсутність бінокулярного зору. Тобто нездатність очного аналізатора в корі головного мозку злити в одне два зображення, одержувані від різних очей. При відсутності бінокулярного зору втрачається здатність сприймати глибину і форми предметів, визначати відстань між ними. Тому, щоб такого не відбувалося, нервова система відключає одне око з процесу зору.

Причини косоокості можуть бути різні, і залежать від його виду: співдружнього або паралітичного. До основних причин відносять: неправильне прикріплення очних м'язів в процесі формування плоду; травми очей; середня і висока ступінь міопії, гіперметропії, астигматизму; нервові та інфекційні захворювання; швидке зниження зору одного з очей та інші.

Косоокість поділяють по виду відхилення очей:

Сходиться косоокість – зорова вісь відхиляється до носа. Може з'явитися при гіперметропії високого ступеня. Зустрічається такий вид косоокості у дітей, в ранньому віці воно може бути непостійним.

Розходяться косоокість – зорова вісь ока відхиляється до скроні. Часто зустрічається при ранній міопії. Може бути спровоковано травмами і захворюваннями.

Як виправити косоокість

Кожен випадок індивідуальний, тому необхідно спільно з лікарем-офтальмологом підбирати оптимальний спосіб виправлення косоокості. Це може бути корекція окулярами або контактними лінзами. Ці засоби корекції виготовляються під замовлення, в оптиці їх відразу не буває. Зовні вони нічим не відрізняються від звичайних окулярів або лінз. У будь-якому салоні «Дом оптики» ви можете перевірити зір і підібрати оптимальний спосіб корекції.

Лікування косоокості може бути за допомогою підвищення гостроти зору. Для цього необхідно пройти курс певних процедур на апаратах.

Апаратне лікування косоокості

Курс апаратного лікування косоокості підбирається кожному індивідуально. Все залежить від віку пацієнта, гостроти зору, ступеня захворювання і т.д. тому ціна лікування косоокості і тривалість може відрізнятися.

Лікування косоокості в дитячому віці-оптимально. Зорова система ще формується, а це дає більше шансів на повне відновлення зору. У салонах «Дом оптики» розташовані спеціальні кабінети з сучасним обладнанням, в яких створено все для зручності маленьких пацієнтів. Всі заняття проходять у формі гри або за переглядом відео, тому діти не відчувають дискомфорт. З дитиною постійно перебуває медсестра, яка стежить за процесом. В процесі проходження курсу, лікар-офтальмолог контролює результати, а по закінченню складає графік наступних оглядів або повторів курсу для досягнення кращого результату.

Записатися на прийом до лікаря-офтальмолога можна на нашому сайті. Чекаємо вас в салонах «Дом оптики» в Харкові, Дніпрі, Черкасах та Києві.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені