baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Навіщо носити сонцезахисні окуляри взимку?

post

Багато хто вважає, що сонцезахисні окуляри - це атрибут виключно для теплої пори року.  Насправді ж носити сонцезахисні окуляри взимку не тільки зручно, але й корисно!

Навіщо сонячні окуляри взимку?

У холодну пору року люди припускають, що сонце не настільки небезпечне, а значить, ризик нашкодити очам знижується.  Однак взимку наші очі піддаються подвійному впливу ультрафіолетових променів: через сонце і через сніг з льодом, які як дзеркало відображають сонячні промені.  Слід завчасно подбати про власне здоров'я і захистити очі від потенційної небезпеки у зимовий час.  Адже наші очі потребують захисту цілий рік!

Можна виділити відразу кілька «функцій», з якими можуть впоратись сонцезахисні окуляри взимку:

 • Захист очей від ультрафіолетових променів;

 • Блокування яскравого світла і відблисків;

 • Захист очей від вітру і пилу;

 • Покращення бачення (наші очі завжди вимагають «правильного» типу і кількості світла);

 • Зменшення головного болю.

Що кажуть лікарі?

Усі офтальмологи запевняють, що холодна пора року погано позначається не тільки на нашій шкірі, але і на наших очах.  Сильні вітри в сукупності з низькою температурою викликають багато неприємностей: від почервоніння очей до алергії.  При цьому ультрафіолетові промені продовжують активно «штурмувати» наші очі.  Так що для зору зимовий період - це справжнє випробування.

Також лікарі відзначають таке поняття як «снігова сліпота», яке викликане відображаючим ефектом снігу.  Адже згадайте, в ясний зимовий день на сніг дуже складно дивитися без окулярів.  Такий ефект здатний позбавити зору навіть на пару діб.

Офтальмологи постійно нагадують про шкоду УФ-променів, але далеко не всі знають, чим насправді вони небезпечні.  Через ультрафіолетові промені у людини можуть розвинутися різні відхилення зору, а при тривалому прямому впливі і зовсім можливий опік рогівки і кон'юнктиви.

Тому навіть лікарі наполегливо рекомендують носити сонячні окуляри взимку, і не слідувати старому стереотипу про літній характер даних окулярів.

Які окуляри краще носити взимку?

Насправді ви можете вибрати будь-яку форму і тип оправи для своїх окулярів, слід лише звернути увагу на наявність захисту від ультрафіолету і ступінь затемнення їх лінз.

Якщо з захистом від УФ-променів все зрозуміло (в паспорті окулярів завжди вказано даний факт), то ось зі ступенем затемнення слід розібратися.

Існує відразу 4 види затемнення, але не всі вони підійдуть для сонцезахисних окулярів взимку.  Взимку краще вибрати окуляри із середнім затемненням, оскільки яскраве сонце буває не так часто, але при цьому ультрафіолетові промені проступають навіть через хмари.

Додаткові аргументи «за»

Стежити за своїм зором потрібно завжди, але не варто забувати і про свій модний образ.  Сонцезахисні окуляри взимку здатні легко доповнити будь-який (навіть найсміливіший) образ, зробивши його елегантним і витонченим.  Та й світова мода ніколи не стоїть на місці, а аксесуари (в тому числі і окуляри) постійно оновлюються, навіть взимку.  Так навіщо втрачати шанс і залишатися поза модою в холодну пору року?

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені